nature-grass-animal-cute-fur-spring-1382903-pxhere.com
nature-grass-cute-looking-wildlife-wild-1207769-pxhere.com
nature-grass-farm-animal-environment-pet-1005233-pxhere.com
beak-mammal-fauna-rabbit-close-up-nose-667901-pxhere.com
grass-meadow-animal-cute-wildlife-fur-614917-pxhere.com
previous arrow
next arrow

Bach Blomsterremedier til kaniner

Kaniner er ved at vinde stort indpas som kæledyr. Desværre har der i mange år været alt for lidt fokus på kaninernes velfærd. Det har været almindelig praksis at holde kaniner alene i alt for små bure, med for lidt mulighed for bevægelse, forhold med dårlig hygiejne og forkert foder. Dette er på ingen måde et udtryk for ond vilje, men et udtryk for en manglede viden om kaniner og levn fra tidligere håndterings- og pasningsvejledninger.

Kaniner er derfor særligt udfordret, når det kommer til at tilpasse sig livet i menneskenes verden. Mange kaniner der kommer til at leve livet som en “frikanin” har en baggrund, med isolation og forsømmelse bag sig. Hvis du vil vide mere om hvordan “frikaniner” lever, kan du læse mere på Frikanin.dk’s hjemmeside. Her kan du bla. også finde vejledning i korrekt fodring og hvornår du bør opsøge dyrlægen. I galleriet her på siden kan du se hvordan nogle “Frikaniner” bor.

Kaniner er også byttedyr, og det betyder at de meget hurtigt bliver bange eller decideret skrækslagne. Håndtering af en ikke håndtam kanin er et voldsomt overgreb, selvom man kun mener det kærligt. Hertil høre at lægge en kanin på ryggen. I naturen ville dette betyde at den er ved at blive ædt af et rovdyr. Kaninen “fryser” ganske enkelt af skræk. Dette bliver ofte misforstået, da man kan foranlediges til at tro at kaninen kan lide det. Den prøver jo ikke at stikke af og ligger så fint og stille! Men det er desværre helt andre mekanismer, som udløser denne passivitet. Har kaninen selv lagt sig på ryggen er det en helt anden sag. Men den skal altså gøre det selv!

Hvad kan Bachs Blomsterremedier så hjælpe kaninerne med?

  1. Chok efter store forskrækkelser
  2. Traumer efter misrøgt eller vanrøgt
  3. Omstilling til nye omgivelser, nye mennesker eller nye kammerater
  4. Sorg efter at have mistet en ven
  5. Angst for specifikke ting
  6. Nervøsitet eller ængstelighed

Rescue Remedy er et virkelig unikt remedie, der kan bruges til såvel mennesker som dyr. Hos kaniner kan det bla. bruges før kaninen skal flytte, til dyrlægen eller andet, som kan være skræmmende. Samtidig kan det også bruges efter en ubehagelig oplevelse. Eks et besøg hos dyrlægen! Rescue Remedy bør altid gives fortyndet til kaniner, og de 4 dråber kan snildt tilsættes drikkevandet.

Dette er bare et udpluk af problemstillinger hvor Bach remedierne kan støtte og  hjælpe kaninen. Prøv eventuelt at kigge på oversigten med de 38 remedier, som måske kan hjælpe, hvis du står med en anden problemstilling. Det er væsentligt at pointere, at kaninens uhensigtsmæssige adfærd kan skyldes sygdom eller smerte, hvorfor det altid er fornuftigt at få den undersøgt af en dyrlæge. Det kan typisk være aggression, øget irritabilitet, nedstemthed eller pludselige ændringer i adfærd. Men nogle sygdomstilstande udvikler sig langsomt, hvorfor symptomerne med tiden langsomt bliver mere synlige/mærkbare. Her vil en adfærdsændring ofte ske i takt med sygdommens udvikling, og der kan derfor gå et stykke tid før man egentligt bemærker ændringerne, eller synes det er et problem. I naturen er det ufordelagtigt at vise svaghed, når man er et byttedyr. Syge eller tilskadekomne dyr er nemme ofre for rovdyr, og en kanin vil derfor sjældent vise smerte eller lidelse før den har det rigtig skidt.

kaningård med solsikker
kanin leg
kaniner i sand
kaning gård
kanin gard 2
kaningård 3
kaningård 4
kaningård 5
kaningård 6
kaniner i sand
kanin udkigspost
kaningård 7
kaningård 8
previous arrow
next arrow

Billederne herover er venligst udlånt af kaninejere i facebook-gruppen Frikanin.