pet-kitten-cat-mammal-cats-whiskers-843208-pxhere.com
cat-nature-animal-green-art-colour-1434173-pxhere.com
nature-forest-wildlife-wild-mammals-animals-1426605-pxhere.com
sweet-animal-cute-pet-fur-red-675156-pxhere.com
hand-animal-pet-kitten-cat-sleeping-55805-pxhere.com
animal-pet-cat-mammal-fauna-close-up-70814-pxhere.com
tree-branch-sweet-flower-animal-summer-498814-pxhere.com
previous arrow
next arrow

Bach Blomsterremedier til katte

Bach Blomsterremedier kan være til stor hjælp for katten når den skal tilpasse sig livet i vores moderne hjem og livsstil.
Katte har fulgt mennesket gennem mange tusinde år, og har bemærkelsesvis ikke forandret sig ret meget. Hvor vi indenfor hunde kender en masse racer, og kalder blandingsrecerne for gadekryds. Så betragter man næsten huskatten for en race i sig selv. Ikke at der som sådan er tale om en race, men fordi huskatten er den mest almindelige. Racekattene vinder stort indpas i den moderne verden, men de er stadig i klart mindretal.

Katten er den fødte jæger, og den er super god til det. Dens fysik er optimeret til at ligge på lur og springe frem for at angribe sit bytte. Men selvom katten er et rovdyr, så er den også sårbar overfor større rovdyr. Det er derfor naturligt for katten at være påpasselig og gemmer sig når den føler sig utryg.

En stor ‘mis’forståelse indenfor katte er de skulle være arrogante og kun sig selv nok. Katten er en enlig jæger der ikke som hunde jager i flok. Den er derfor kun afhængig af sig selv og sine egne præstationer. Samtidig har den heller ikke andre til at komme den til hjælp, hvis den skulle komme i problemer. Naturligvis vil vi mennesker gerne hjælpe vores kat, men det er unaturligt for katten, så det koncept forstår den slet ikke. Mange katte, der holdes som kæledyr er dog meget hengivne overfor deres mennesker.

Hvor kælen en kat er, er meget individuelt og afhænger af flere ting. Killinger skal socialiseres indenfor de første 2 måneder. Killinger der ikke bliver ordentligt socialiseret vil have en tendens til at at være ængstelige og frygtsomme. Forskerne mener at man kan tale om 2 personlighedstyper. Den modige, frygtløse og sociale og så den frygtsomme, sky og solitære. Nogle racekatte er meget hyper sociale og ekstremt kærlige. Dette kan lyde super hyggeligt når man ønsker en kat som kæledyr, men det kan hurtigt blive et problem- ikke mindst for katten! Disse katte har nemlig meget svært ved at være alene hjemme, og ejernes lange arbejdsdage bliver hurtigt en pine for dem.

Hvad kan Bach remedierne så hjælpe katten med?

  1. Angst – Nervøsitet, indre uro og ængstelighed
  2. Frygt – bange for bestemte ting, dyr eller mennesker
  3. Stress
  4. Overdreven renlighed
  5. Chock og traume som følge af ulykke, overfald eller mishandling
  6. Sorg
  7. Alene hjemmeproblemer
  8. Omstilling og tilpasning til nye omgivelser/forhold
  9. Overdrevent opmærksomhedkrævende
  10. Aggressivitet og angreb

Dette er bare et udpluk af problemstillinger hvor Bach remedierne kan støtte og  hjælpe katte. Det er væsentligt at pointere, at kattens uhensigtsmæssige adfærd kan skyldes sygdom eller smerte, hvorfor det altid er fornuftigt at få katten undersøgt af en dyrlæge. Det kan typisk være aggression, øget irritabilitet, nedstemthed eller pludselige ændringer i adfærd. Men nogle sygdomstilstande udvikler sig langsomt, hvorfor symptomerne med tiden langsomt bliver mere synlige/mærkbare. Her vil en adfærdsændring ofte ske i takt med sygdommens udvikling, og der kan derfor gå et stykke tid før man egentligt bemærker ændringer eller synes der er et problem.

Støtte til katteejeren!

Det er altid ekstra udfordrende at bo sammen med nogen, der ikke taler samme sprog som én selv, og det gør det da ikke nemmere, at der er tale om en helt anden art. Det kan derfor være et forslag at ejeren også selv gør brug af remedierne, som støtte i hverdagen og i samlivet med katten.

 

animal-pet-portrait-fluffy-kitten-cat-840141-pxhere.com