water-snow-winter-dog-jump-summer-901686-pxhere.com
tree-nature-forest-grass-light-sunset-830872-pxhere.com
puppy-dog-animal-canine-mammal-blue-50496-pxhere.com
dog-animal-canine-mammal-wolf-husky-2494-pxhere.com
dog-canine-mammal-toy-dog-shihtzu-sleep-14056-pxhere.com
previous arrow
next arrow

Bach Blomsterremedier til hunde

Bach Blomsterremedier kan være til stor hjælp og støtte for hunde. Det kan være når de skal tilpasse sig vores hverdag, men det kan også være hvis der er noget de er bange for, eller hvis de har oplevet noget ubehageligt.

At hunde har følelser, kan vi ikke være i tvivl om. Der er endda lavet flere film baseret på virkelige begivenheder, hvor hunde har udvist handling og adfærd, der unægteligt beviser, at hunde har følelser. Men man skal samtidig passe på ikke at pålægge hunde menneskelige egenskaber (antropomorfisme). Måske handler det om, at hunden ser verden fra hundehøjde! Med det menes, at hunden ser verden og dens sammenhænge ud fra hundens naturlige adfærd- dens sprog, sociale strukturer og fysiologiske egenskaber.

Hunden er et flokdyr og et rovdyr med overlegen lugtesans og hørelse. Hunden kommunikerer primært via kropsprog, og den observante ejer vil kunne se hunden “tale” med mennesker og andre dyr det meste af tiden.
Mange hunderacer er avlet frem til egenskaber og karaktertræk, som vi har fundet brugbare i forskellige typer arbejde. Disse egenskaber følger hunden, uanset om ejeren ønsker at gøre brug af dem eller ej. Hvor stærke disse træk slår igennem er meget individuelt, og der er naturligvis ejere, der kan fortælle om, at netop deres hund er meget atypisk for racen. Dette hører under ordsproget: “undtagelsen, der bekræfter reglen”, og kan derfor ikke forventes at gælde flertallet.

 

Hvad kan Bachremedierne så hjælpe hunden med?

  1. Frygt – bange for eks. andre hunde, fremmede mennesker osv
  2. Angst – nervøs, urolig bange
  3. Alene hjemme problemer
  4. ADHD-agtig/overenergisk/hyper
  5. Traume efter ulykker, overfald eller misrøgt
  6. Sorg
  7. Tilpasning til forandringer
  8. Aggression
  9. Opmærksomhedskrævende adfærd
  10. Manglende selvtillid

Dette er bare et udpluk af problemstillinger, hvor Bachremedierne kan støtte og  hjælpe hunden. Det er væsentligt at pointere, at hundens uhensigtsmæssige adfærd kan skyldes sygdom eller smerte, hvorfor det altid er fornuftigt at få hunden undersøgt af en dyrlæge. Det kan typisk være aggression, øget irritabilitet, nedstemthed eller pludselige ændringer i adfærd. Men nogle sygdomstilstande udvikler sig langsomt, hvorfor symptomerne med tiden langsomt bliver mere synlige/mærkbare. Her vil en adfærdsændring ofte ske i takt med sygdommens udvikling, og der kan derfor gå et stykke tid før man egentligt bemærker ændringerne eller synes, at det er et problem.

Hvis du ønsker at læse mere om hunde og Bachremedierne, så har Susanne Løfgren netop udgivet bogen “Hunde har også følelser – støt din hund med Bach Blomsterremedier”. Bogen kan bestilles hos boghandlerne eller  HER

Kan hunde føle skyld?

Her er der tale om et eksempel på antropomorfisme, når man mener hunden ser skyldig ud. Der verserer mange debatter om netop dette emne, fordi hunden helt klart ser så skyldig ud, med nedslået blik, forsøger at undgå øjenkontakt osv. Men dette er alle de såkaldt “dæmpende signaler”. Disse signaler bruges til at dæmpe andre individers adfærd og forsøge at nedtone og undgå konflikter. Med andre ord siger hunden, at den er ked af det (utryg & ubehageligt til mode) og meget gerne vil have at man holder op med at være sur på den. Så langt kan alle vist være enige, for sådan ville en hund vel også se ud, hvis den faktisk følte sig skyldig. Baggrunden for hundens udtryk og respons, er der hvor uenigheden så begynder. De fleste adfærdsforskere mener at hunden ikke har nogen anelse om hvorfor ejeren er vred, men forsøger at berolige ejeren uanset årsagen for vreden. Man har også arbejdet med forsøg, som har vist at hunde kan lære at forbinde visse situationer med en bestemt reaktion hos ejeren. Således kan hunden eksempelvis lære at forbinde en ødelagt avis med at ejeren bliver vred. Hvorfor ejeren bliver vred og at det har noget med hunden selv at gøre- at det er den selv der har ødelagt den. Ja det forstår den ikke. Forskere mener, at dette skyldes, at hunde ikke  har udviklet “theory of mind” (mentalisering).  Altså forstår hunden ikke, at det er dens handling, som har gjort ejeren vred. Hunde lever her og nu, og derfor har den meget hurtigt glemt, at det faktisk var den, der gjorde det.

Støtte til hundeejeren!

Det er altid ekstra udfordrende at bo sammen med nogen, der ikke taler samme sprog som én selv, og det gør det da ikke nemmere, at der er tale om en helt anden art. Det kan derfor være et forslag at ejeren også selv gør brug af remedierne, som støtte i hverdagen og i træningen af hunden.

puppy-dog-animal-cute-canine-pet-712918-pxhere.com.bak