Jeg er en af de lidt anderledes dyrlæger. Det er jeg fordi jeg både ser til den alternative verden, samtidig med at jeg har en solid videnskabelig uddannelse bag mig med titlen cand. med. vet (dyrlæge) fra Københavns Universitet, Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet. (tidl. Kendt som Den Kongelige Veterinære Landbohøjskole). Men selvom man her lærer mangt og meget, der alt sammen er fokuseret på evidensbaseret videnskab, så syntes jeg at mange af mine spørgsmål forblev ubesvaret. Jeg faldt derfor allerede under studiet tilbage til min interesse for alternativ medicin. Mit mål er at kunne gøre brug af det bedste fra begge verdener, for det skal da ikke benægtes, at nogle gange er det, det ene der er mere brug for, men jeg mener samtidig også, at der andre gange er brug for det andet, og at en kombination kan være det mest optimale.
Under studiet tog jeg flere kurser og lærte om forskellige alternative behandlingsformer heriblandt:
Akupunktur til dyr,
Kropsafbalancering (touch for health)
Kinesiologi til dyr
Kranio-sakral terapi til dyr og mennesker
Reiki
Den holistiske tankegang påvirkede mig til at se på sygdom og sundhed på en ny måde. Hvor vi dyrlæger ofte først behandler på dyrene, når sygdommen er indtruffet, og oftest koncentrere os om enkeltstående problemstillinger, så handler de fleste alternative behandlingsformer om at skabe balance i hele kroppen og balance i sindet. Herved opleves det ofte adfærdsmæssige problemstillinger forsvinder når det fysiske problem er løst. Det ses også omvendt at fysiske symptomer bliver lindret/helbredt som en side gevinst til en genoprettet balance i sindet. – og det giver faktisk mening med det kendskab, vi har i dag f.eks. til stress. Vi er nu bekendt med at den ekstreme psykiske belastning kan give udslag i mange forskellige fysiske symptomer. Samtidig er vi også bekendt med at nogle mennesker klare den samme belastning bedre end andre, men i stedet påvirkes hårdere ved en anden type psykisk belastning. På samme måde fungerer vores dyr, og dette synes jeg er et dybt fascinerende område.
Stadig under studiet fik jeg min lille chihuahua Tekken. Imens jeg ventede på at han skulle komme hjem til mig, blev han chipmærket og vaccineret. Efterfølgende blev han så syg at avler ikke selv troede på at han ville overleve, men en omgang antibiotikakur ekstra omsorg, og en masse lækkerier, fik ham på benene igen. Men han var en lille kræsenpind, der selvom han var meget tynd ikke interesserede sig for mad. Med ham i hænderne oplevede jeg med problemstillingen med en underernæret hund, der ikke gider spise. Efter afprøvning af mange typer mad og mærker endte jeg i verden med BARF og Råfodring. Her arbejdede jeg i Dansk BARF center i Glostrup samtidig med studiet for at lære mere om denne anderledes fodringstype- som var det eneste jeg kunne få min lille hund til at spise! Mad er ligesom livskraft og energi helt grundlæggende, og får vi ikke dækket alle vores behov, så bliver vi påvirket negativt af disse mangler. Læringen om ernæring er derfor basis for at skabe og bevare sundhed.
På universitetet oplevede jeg stor modstand mod BARF fodring og hørte derfor mange holdninger og argumenter imod BARF, samtidig med at jeg arbejde i Dansk BARF center hvor jeg hørte om argumenterne for BARF fra ejerne Lars Madsen og Merethe Prior samt dyrlægerne Anett Weber og Anne Juul Hansen. Så for at blive klogere på området om ernæring valgte jeg at skrive mit speciale i netop ernæring, hvor jeg sammenligner noget konventionelt foder med nogle BARF produkter.
Efter endt uddannelse arbejdede jeg som helt konventionel dyrlæge i nogen tid både i Danmark og i Sverige fra små klinikker til store hospitaler. Her oplevede jeg at spørgsmål om adfærd ofte blev rettet mod dyrlægen og at der er mange dyreejere, som oplever adfærdsproblematikker med deres dyr. Problematikker som dyrlægens værktøjskasse ikke helt er rettet så meget i mod. Selvom jeg allerede havde adskillelige behandlingsformer i rygsækken, så følte jeg, at der manglede noget. Jeg satte mig for at lære så meget som muligt om dyrenes adfærd (primært hund, kat og hest) og tog også uddannelsen som Bachterapeut. I denne forbindelse mødte jeg Susanne Løfgren, som tilbød mig at stå for adfærdsundervisningen af de bachterapeauter, som ønsker at blive registreret bachterapeauter til dyr (BFRAP- Bach Foundation Registered Animal Practitioner). For at leve op til det store ansvar, det er at undervise andre i et fag, så satte jeg mig til at studere alt jeg kunne finde om dyrenes adfærd (general etologi, indlæringsteorier osv.) Det føltes som et helt naturligt skridt for mig at nærstudere dette område, som er så stor en del af det at leve og arbejde med dyr.
I dag arbejder på fuldtid i en dyreklinik kun for katte. Af denne årsag har jeg skåret ned på behandlinger udefra, og beskæftiger mig med at få etableret et online kursus i adfærd.