Der er åbent for dyrlægekonsultationer efter aftale.
Konsultationen kan foregå i klinikken, men den kan også foregå hjemme hos jer selv.
Hos Tibirke dyreterapi er det vigtigt, at du, som ejer får mulighed for at fortælle, hvad du har observeret i forbindelse med dit kæledyrs lidelse/problem. På denne måde har vi basis for en grundig undersøgelse. Der er afsat tid, så dyret har mulighed for at falde lidt ned og kan få pauser undervejs.
Det er ikke altid, at det vi lige ser er hele historien, og så er det kun med en grundig anamnese (sygdomshistorie) og grundig klinisk undersøgelse, understøttet af de nødvendige diagnostiske undersøgelser at kan man komme ned til årsagen af problemet.
Der kan foretages de mest almindelige konsultationer og kliniske undersøgelser, men ingen kirurgi eller anæstesi pga. manglende faciliteter
Som følge af min tid på dyrehospitalet i Malmø er jeg ekstra opmærksom på vores forbrug af antibiotika blandt kæledyr Jeg forsøger at finde alternative løsninger uden negativ konsekvens for behandlingen. Man kunne nemt blive bekymret for om dette ville være lige så godt som den “gammeldags” behandling, men svenskerne har faktisk rigtig mange gode erfaringer med antibiotikafrie behandlinger. Hvor der er behov for antibiotika benyttes dette naturligvis.
Klinikken har et mikroskop, hvor jeg kan lave visse undersøgelser med det samme.
Undersøgelser som hjerte- og lungeorm analyse, kræver dog at skulle stå 24 timer, så i tilfælde som disse, vil jeg telefonere med svaret.
BESTIL TID
MOMS!
Dyrlægeklinikker er momsregistreret og alle konsultationer/behandlinger er momspligtige. Til sammenligning er tandlæger og læger momsfrie. Det koster derfor mere at tage sit kæledyr med til dyrlægen end det koster at selv tage til tandlægen eller lægen (Altså hvis der havde været egenbetaling)
MEDICIN
Der er lovgivgning på området for hvor meget dyrlæger må tage for medicin. Da al medicin har en udløbsdato, er der derfor en vis risiko, ved at have det stående på hylderne. Medicin som er påkrævet til behandling hjemme skal afhentes på apoteket. Dyrlæger har ikke adgang til medicinserveren vi kender fra lægerne. Det kræver derfor en en recept med i hånden, eller at dyrlægen har indtelefoneret recepten. Ved en indtelefonering kan medicinen kun afhentes på det apotek, recepten er indtelefoneret til. En fysisk recept kan indleveres på alle apoteker.
Der findes ikke veterinære apoteker, og man afhenter derfor medicin til sit dyr på samme apotek som der hvor man henter til sig selv og sin familie.
RECEPTER
De fleste dyrlæger forstår godt at man ind i mellem gerne både vil spare penge, tid og besværet med at komme til dyrlægen med sit kæledyr, men vi har også erfaringer med at det ikke alligevel var den rigtige diagnose ejeren kom med i telefonen, så havde vi bare udskrevet medicin havde den været forkert- og desuden må vi juridisk slet ikke!