background-2908901
dna-3539309
abstract-1588720
fractal-1280076
nerve-cell-2213009
light-681197
bacteria-163711
previous arrow
next arrow

KST & Healingsmassage

Her kombineres og tilpasses flere forskellige teknikker efter personligt behov og problemstillinger:

  • Kranio-sakral terapi,
  • Trigger point terapi,
  • T-touch,
  • Reiki- healing
  • Kinesiologi, akupressur og meridianstrygning

Kranio-sakral terapi

Kranio-sakral terapi handler i første omgang om vejen fra kraniet og ned til korsbenet (sacrum). Cerebrospinalvæsken dannes i Plexus choroideus i hjernen og løber herfra hele vejen ned til korsbenet. Cerebrospinalvæskens funktion er at støtte og beskytte centralnervesystemet. Dette flow kan blive forstyrret og komme ud af balance. Når dette sker, så påvirkes hele kroppen. Lad os for nemhed skyld sammenligne det med en hovedvej der bliver delvist blokeret. Dette påvirker også de mange sideveje, der nu enten for mere eller mindre trafik end normalt. Sådan påvirkes kroppen også når der kommer forstyrrelser omkring cerebrospinalvæsken og centralnervesystemet. Teknikken i kranio-sakral terapi udspringer af osteopati, men er en meget blid manipulation af knoglerne, som næsten ikke kan mærkes. Det handler om at fjerne spændinger og skabe balance i et af de helt grundlæggende systemer i kroppen.

Triggerpoint terapi

Indimellem kan kroppen drille. Det kan være med mindre låsninger og spændinger, til decideret hold i nakken eller ryggen. En såkaldt ”lumbago” eller et ”hekseskud” er et hold i lænden, som kan være meget smertefuld og næsten invaliderende. Udtrykket at have ”hold” i ryg, nakke eller lænd taler om en situation hvor muskelsmerter og -spændinger forhindrer fri bevægelighed.

Triggerpoint terapi går direkte ind i musklen der, hvor muskelfibrene har dannet en lille ”knude”. Det er som sådan ikke en rigtig knude selvom det dog kan føles sådan. Men her er tale om en skade som følge af overbelastning af muskelfibrene, og disse har responderet ved at trække sig sammen til en ”knude”. Der er herved nedsat blodtilførsel og frisk iltet blod kan ikke komme, og affaldsstofferne kan ikke fjernes. På denne måde kan ”knuden” blive kronisk og endda blive større. Ved Trigger point terapi manipulerer man med disse ”knuder” for at få gang i blodomløbet igen, så knuden kan opløses og muskelfibrene igen kan arbejde korrekt.

T-Touch

T- touch er en teknik af blide cirkulære bevægelser som har til hensigt at aktivere cellernes funktion og tænde for cellernes egen intelligens og herved fremme selvhelbredelse.

 

Reiki healing

Reiki står for universel livsenergi, som reikihealeren henter ned og videreformidler til patienten. Teknikken kendes også som håndspålæggelse, hvor den naturlige helingsproces aktiveres og virker helbredende på krop, sind og ånd samtidigt.

 

Kinesiologi, akupressur og meridianstrygning

I kinesiologiens verden taler man om afbalancering af kroppens energibaner. Hvis man forestiller sig energien i vires krop som en frit-flydende flod, så kan vi bedre se for os, hvad det er der sker når der kommer en blokering. Blokeringen bevirker at der ikke længere kommer tilstrækkelig energi til visse dele af kroppen, og de skal nu arbejde på nedsat energi. Det siger sig selv at der ikke vil gå lang tid før disse områder vil beklage sig i form af smerte, nedsat eller ophør af funktion. At benytte medikamenter for at lindre på smerterne eller forsøge at forøge/forbedre aktiviteten af disse områder, vil kun maskere problemet og påvirke symptomerne. Hvis blokeringen til gengæld fjernes, vil energien til området blive genetableret og områderne kan igen fungere som beregnet. Teknikkerne i kinesiologi er bla. muskeltest, neurolymfatiske eller neurovaskulære trykpunkter akupressur og meridianstrygning.

 

Da mennesker og dyr har meget fysiologi, energi og ånd til fælles, så kan alle disse teknikker, med fordel benyttes på både mennesker og dyr.

Bestil tid

microbiology-163470_1280